Volledig scherm
Een optreden tijdens Van Streek. © Stefanie Portegies

Festivals Van Streek en Rockronde gooien het in Oss over een ander boeg

OSS - De Osse liefhebbers achter Stichting Hart voor Live Muziek slaan een nieuwe weg in. Als gevolg daarvan keert de Rockronde in afgeslankte vorm terug en vertrekt Bourgondival van Streek bij Boer Spierings. Maar uiteindelijk wil de stichting juist méér livemuziek in de stad. 

De Rockronde, een festival met rockmuziek op verschillende locaties in de stad, kende vorig jaar de vijfde editie. Bourgondival Van Streek, in en om het boerenbedrijf ten noorden van Oss, gaat intussen ook al drie jaar mee. Daarom is het de hoogste tijd voor wat nieuws, vindt het nieuwe bestuur van Stichting Hart voor Live Muziek. 

De Rockronde krijgt een afgeslankte editie op 14 maart. In de zaal en het café van de Groene Engel staat die dag live muziek. Ook wordt er merchandise verkocht voor het goede doel. In het najaar moet er een benefietevenement komen dat de Rockronde vervangt. Daarover wordt later meer bekend. Van Streek moet als inspiratiebron gaan dienen voor toekomstige evenementen. 

Ruimte voor meer

Met die wijzigingen ontstaat volgens het bestuur ruimte voor nieuwe ideeën. Met als doel in de toekomst nog meer te betekenen voor live muziek en samenwerkingen in de stad. 

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.