Volledig scherm
Interieur van klaslokaal Sint Jan. © Collectie Stadsarchief Oss

(G)ouwe Plaat: 100 jaar ‘mavo Sint Jan’

Zo 25 mei: Het verhaal van de Sint Jan – én van Het Hooghuis Stadion – begint in 1918, wanneer de fraters van Tilburg vanuit de Begijnenstraat starten met voortgezet onderwijs. In 1948 werd het ‘eigen’ gebouw aan de Koornstraat geopend. Al is er van dat pand nog weinig over: er zit nu antikraak.

Grootste mavo

Toch was de Sint Jan ooit de grootste mavo van Nederland. Met maar liefst 814 leerlingen in 1988. Gisteren, zaterdag, werd er een groot reüniefeest gevierd op Het Hooghuis locatie Stadion, de huidige ‘Sint Jan’. En ja, de school verdient ook wel een prijs voor meeste naamswijzigingen: mulo Sint Jan, mavo Sint Jan, Carmel College mavo Sint Jan, Hooghuislyceum locatie Centrum en nu Het Hooghuis Stadion.

Lezing Sint Jan

Op dit moment is er in Stadsarchief Oss een (mini)tentoonstelling met foto’s van de school. Ook is er op 14 juni een lezing van Alphons Bakker, teamleider op Het Hooghuis Stadion én schrijver van het jubileumboek. 

De rubriek ‘(G)ouwe plaat’ verschijnt om de zondag en is een samenwerking met het Stadsarchief Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tijd voor de wethouder om ook wakker te schudden
    PREMIUM

    Tijd voor de wethouder om ook wakker te schudden

    Wanneer ik in de concertverslagen voor het BD schrijf is dat telkens een race tegen de klok. De muziek is vaak nog maar net afgelopen als om 0:00u de redactie de definitieve opmaak naar de drukker sturen moet. De inhoud van de krant verandert dan alleen nog maar 'als er ergens een bom afgaat', wordt er gezegd.De persen rolden waarschijnlijk al toen dat dinsdagnacht daadwerkelijk gebeurde, een paar straten bij ons vandaan, voor café 't Berghje.

Oss, Uden e.o.