Volledig scherm
De Kerstman in de Molenstraat, 1973. © Paul van de Werff / collectie Stadsarchief Oss

(G)ouwe Plaat: bezoekje van de Kerstman

Zo 24 dec: En nu even helemaal niets. Genieten van lekker eten, een borreltje en snel nog een cadeautje inpakken. Misschien naar de mis – het is tenslotte toch kerstavond – of gewoon een gezellig avondje met elkaar.

Hoewel de Kerstman hier nog steeds geen Sinterklaas is, liggen er onder menig kerstboom de komende dagen cadeaus. Ook in 1973 toog de Kerstman al naar Oss. Helaas geen arrenslee met rendieren, maar wel met een paard en een koets. Deze foto werd genomen op 21 december 1973 door Paul van de Werff. De straat die je ziet is de Molenstraat.

Voor ieder bij wie de kerstman de komende dagen een bezoekje brengt: fijne feestdagen! Enne, lang uitbuiken zit er niet in want op 27 december is Oss weer in opperste paraatheid voor de vierde editie van de Osse Kwis!

De rubriek ‘(G)ouwe plaat’ verschijnt om de zondag en is een samenwerking met Stadsarchief Oss.

  1. Stalker terroriseerde familie in Demen jaar lang: 'Ons leven veranderde in een nachtmerrie'
    PREMIUM

    Stalker terrori­seer­de familie in Demen jaar lang: 'Ons leven veranderde in een nachtmer­rie'

    DEN BOSCH/DEMEN - Van spijt bleek geen sprake. De moeder van zijn ex-vriendin heeft alle ellende over zichzelf afgeroepen, vindt Cor van W. ,,Wat zou jij doen als ze je zoon van je afpakken", vroeg hij de voorzitter van de rechtbank dinsdag. En dus vond hij de talloze doodsbedreigingen in 2016 en 2017, het intrappen van de voordeur en het met zijn auto inrijden op het huis van de vrouw in Demen gerechtvaardigd.

Oss, Uden e.o.