Volledig scherm
De Kerstman in de Molenstraat, 1973. © Paul van de Werff / collectie Stadsarchief Oss

(G)ouwe Plaat: bezoekje van de Kerstman

Zo 24 dec: En nu even helemaal niets. Genieten van lekker eten, een borreltje en snel nog een cadeautje inpakken. Misschien naar de mis – het is tenslotte toch kerstavond – of gewoon een gezellig avondje met elkaar.

Hoewel de Kerstman hier nog steeds geen Sinterklaas is, liggen er onder menig kerstboom de komende dagen cadeaus. Ook in 1973 toog de Kerstman al naar Oss. Helaas geen arrenslee met rendieren, maar wel met een paard en een koets. Deze foto werd genomen op 21 december 1973 door Paul van de Werff. De straat die je ziet is de Molenstraat.

Voor ieder bij wie de kerstman de komende dagen een bezoekje brengt: fijne feestdagen! Enne, lang uitbuiken zit er niet in want op 27 december is Oss weer in opperste paraatheid voor de vierde editie van de Osse Kwis!

De rubriek ‘(G)ouwe plaat’ verschijnt om de zondag en is een samenwerking met Stadsarchief Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.