Volledig scherm
De burgemeester op bezoek, 1983. © Stadsarchief Oss

(G)ouwe Plaat: de baby van 4,1 miljoen

Zo 8 okt: Je mag hem gerust de ‘million dollar baby’ van Oss noemen. De kleine Kevin Francis van Noort is in 1983 inwoner nummer 50.000 voor Oss. En daar was burgemeester Eppo Veldhuizen zo blij mee dat hij een bezoekje bracht aan Kevin en zijn moeder.

En nee, het is niet gebruikelijk dat er een burgemeester boven je bed staat wanneer er net een navelstreng is doorgeknipt. Het zat namelijk zo: Oss had dringend 50.000 inwoners nodig, anders liep het 4,1 miljoen gulden mis uit de rijkskas. Op de valreep werd de kleine Kevin Francis geboren en kon Oss dus weer opgelucht ademhalen.

Heel, heel veel geluk. Dubbel geluk dus eigenlijk. De foto is gemaakt door … . Oktober is de maand van de geschiedenis, dit jaar met het thema geluk. Tijdens deze maand zijn er verschillende activiteiten in en rondom het Stadsarchief in Oss. Op vrijdag 13 oktober opent het Stadsarchief ook een tijdelijk Erfgoedhuis op Peperstraat 12, de voormalige locatie van het Stadsarchief en het huidig onderkomen van Werkplaats Stadshart Oss. 

De rubriek ‘(G)ouwe plaat’ verschijnt om de zondag en is een samenwerking met  Stadsarchief Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”