Volledig scherm
De burgemeester op bezoek, 1983. © Stadsarchief Oss

(G)ouwe Plaat: de baby van 4,1 miljoen

Zo 8 okt: Je mag hem gerust de ‘million dollar baby’ van Oss noemen. De kleine Kevin Francis van Noort is in 1983 inwoner nummer 50.000 voor Oss. En daar was burgemeester Eppo Veldhuizen zo blij mee dat hij een bezoekje bracht aan Kevin en zijn moeder.

En nee, het is niet gebruikelijk dat er een burgemeester boven je bed staat wanneer er net een navelstreng is doorgeknipt. Het zat namelijk zo: Oss had dringend 50.000 inwoners nodig, anders liep het 4,1 miljoen gulden mis uit de rijkskas. Op de valreep werd de kleine Kevin Francis geboren en kon Oss dus weer opgelucht ademhalen.

Heel, heel veel geluk. Dubbel geluk dus eigenlijk. De foto is gemaakt door … . Oktober is de maand van de geschiedenis, dit jaar met het thema geluk. Tijdens deze maand zijn er verschillende activiteiten in en rondom het Stadsarchief in Oss. Op vrijdag 13 oktober opent het Stadsarchief ook een tijdelijk Erfgoedhuis op Peperstraat 12, de voormalige locatie van het Stadsarchief en het huidig onderkomen van Werkplaats Stadshart Oss. 

De rubriek ‘(G)ouwe plaat’ verschijnt om de zondag en is een samenwerking met  Stadsarchief Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Trauma na het spoordrama: Marijke (32) en haar dochtertje (3) zijn Slachtofferhulp 'eeuwig dankbaar'

    Trauma na het spoordrama: Marijke (32) en haar dochtertje (3) zijn Slachtof­fer­hulp 'eeuwig dankbaar'

    OSS - Getuige zijn van een vreselijk drama. Niemand hoopt het ooit mee te maken, maar voor Marijke van Laarhoven (32) liep het even helemaal anders. Zij raakte donderdag, samen met haar 3-jarig dochtertje, direct betrokken bij het Osse spoordrama. De twee waren zo van slag dat ze direct naar Slachtofferhulp zijn gegaan. ,,Deze mensen ben ik voor de rest van mijn leven dankbaar."

Oss, Uden e.o.