Volledig scherm
Moeder en dochter eten een ijsje bij het Golfbad, 1983. © Paul van der Werff / collectie Stadsarchief Oss

(G)ouwe Plaat: ijsje met ma bij het 'nieuwe' Golfbad

Zo 13 mei: Moederdag. Misschien zeg je het regelmatig, of zou je willen dat je het nog regelmatig zou kunnen zeggen, maar vandaag is de dag waarop we tegen onze moeder mogen zeggen dat ze ‘de allerliefste moeder van de hele wereld is’.

Al kun je zo’n dag natuurlijk op wel duizend manieren invullen. Op deze foto eten moeder en dochter een ijsje, genietend van de zon buiten bij het Golfbad aan de Euterpelaan. De foto is gemaakt in 1983 door Paul van der Werff. Een belangrijk jaar overigens voor het Osse zwembad. Het is namelijk het jaar waarin Combibad De Kortfoort verandert in Golfbad.

'Wij gaan golven'

Te danken aan nieuwe concurrent De Geffense Plas dat veel bezoekers ‘pikte’ omdat het gratis toegankelijk was. Tijd voor vernieuwing dus aan de Euterpelaan. Er kwam een nieuwe overdekt recreatiebad met de inmiddels befaamde golfslagmachine en er kwam een glijbaan.

De rubriek ‘(G)ouwe plaat’ verschijnt om de zondag en is een samenwerking met het Stadsarchief Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”