Volledig scherm
Onder andere Rina, Cisca, Riet, Wim en Jan van gezin Van Dorst (uit de Groote Woordstraat Haren) bij de schapen in de stal. Jan (in overall en gezeten op zakken van CHV uit Veghel) geeft de fles aan twee lammetjes. © Collectie Stadsarchief Oss

(G)ouwe Plaat: Lammetjes!

Zo 8 apr: Voor de een betekent het begin van de lente een wandeling in het bos, voor de andere misschien een eerste drankje op het terras. In menig stal in de omgeving betekent het in ieder geval ook: lammetjes! 

Stijn, Stan, Soof en Silke waren op 18 maart de eerste lammetjes die kinderboerderij De Elzenhoek dit jaar mocht verwelkomen. Dat leverde leuke plaatjes en filmpjes op. 

Net als dit plaatje. Genomen in de stal van het gezin Van Dorst in de Grootewoordstraat in Haren. Aan Jan van Dorst - de jongen met de klompen - de eer om de lammetjes de fles te geven. 

De rubriek ‘(G)ouwe plaat’ verschijnt om de zondag en is een samenwerking met Stadsarchief Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”