Volledig scherm
Onder andere Rina, Cisca, Riet, Wim en Jan van gezin Van Dorst (uit de Groote Woordstraat Haren) bij de schapen in de stal. Jan (in overall en gezeten op zakken van CHV uit Veghel) geeft de fles aan twee lammetjes. © Collectie Stadsarchief Oss

(G)ouwe Plaat: Lammetjes!

Zo 8 apr: Voor de een betekent het begin van de lente een wandeling in het bos, voor de andere misschien een eerste drankje op het terras. In menig stal in de omgeving betekent het in ieder geval ook: lammetjes! 

Stijn, Stan, Soof en Silke waren op 18 maart de eerste lammetjes die kinderboerderij De Elzenhoek dit jaar mocht verwelkomen. Dat leverde leuke plaatjes en filmpjes op. 

Net als dit plaatje. Genomen in de stal van het gezin Van Dorst in de Grootewoordstraat in Haren. Aan Jan van Dorst - de jongen met de klompen - de eer om de lammetjes de fles te geven. 

De rubriek ‘(G)ouwe plaat’ verschijnt om de zondag en is een samenwerking met Stadsarchief Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.