Volledig scherm
Sleetje rijden op de Heuvel, 1950. © Daan Scholte / collectie Stadsarchief Oss

(G)ouwe Plaat: Winterpret op de Heuvel

Zo 10 dec: Voor het eerst schaatsen de kinderen dit weekeinde op parkeerplaats De Wal. Tenminste, als je schaatsen op een kunstmatige ijsbaan bedoelt. Sneeuw en ijs als natuurlijk verschijnsel is tegenwoordig vrij zeldzaam. Laten we vandaag, zondag, dus extra genieten van het winterse plaatje buiten.

Of we ook echt sleetje kunnen rijden zoals op deze foto is maar de vraag. Op de foto van Daan Scholte was het nog eens een écht Winterland op de Heuvel. De foto werd in 1950 genomen. Het smalle straatje met op de achtergrond de Grote Kerk is de Peperstraat.

Winterland verplaatste al van parkeerplaats Eikenboomgaard naar de Heuvel. Nu wordt er winterpret gevierd op een derde locatie: parkeerplaats De Wal. Wel is er een alternatief op de Heuvel in de vorm van een open podium. Winterland loopt nog tot en met 7 januari. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.