Volledig scherm
Sleetje rijden op de Heuvel, 1950. © Daan Scholte / collectie Stadsarchief Oss

(G)ouwe Plaat: Winterpret op de Heuvel

Zo 10 dec: Voor het eerst schaatsen de kinderen dit weekeinde op parkeerplaats De Wal. Tenminste, als je schaatsen op een kunstmatige ijsbaan bedoelt. Sneeuw en ijs als natuurlijk verschijnsel is tegenwoordig vrij zeldzaam. Laten we vandaag, zondag, dus extra genieten van het winterse plaatje buiten.

Of we ook echt sleetje kunnen rijden zoals op deze foto is maar de vraag. Op de foto van Daan Scholte was het nog eens een écht Winterland op de Heuvel. De foto werd in 1950 genomen. Het smalle straatje met op de achtergrond de Grote Kerk is de Peperstraat.

Winterland verplaatste al van parkeerplaats Eikenboomgaard naar de Heuvel. Nu wordt er winterpret gevierd op een derde locatie: parkeerplaats De Wal. Wel is er een alternatief op de Heuvel in de vorm van een open podium. Winterland loopt nog tot en met 7 januari. 

  1. Stalker terroriseerde familie in Demen jaar lang: 'Ons leven veranderde in een nachtmerrie'
    PREMIUM

    Stalker terrori­seer­de familie in Demen jaar lang: 'Ons leven veranderde in een nachtmer­rie'

    DEN BOSCH/DEMEN - Van spijt bleek geen sprake. De moeder van zijn ex-vriendin heeft alle ellende over zichzelf afgeroepen, vindt Cor van W. ,,Wat zou jij doen als ze je zoon van je afpakken", vroeg hij de voorzitter van de rechtbank dinsdag. En dus vond hij de talloze doodsbedreigingen in 2016 en 2017, het intrappen van de voordeur en het met zijn auto inrijden op het huis van de vrouw in Demen gerechtvaardigd.

Oss, Uden e.o.