Volledig scherm
Wethouder Thijs van Kessel hijst de regenboogvlag voor de ingang van het Osse gemeentehuis © Roy van der Lee/BD

Gemeente Oss hijst regenboogvlag tegen Nashville-verklaring

OSS - Voor de ingang van het Osse gemeentehuis is dinsdagmiddag de regenboogvlag gehesen. Daarmee laat het college van B & W laten zien dat het niet achter de veelbesproken Nashville-verklaring staat. ,,In Oss mag je zijn wie je bent.”

Afgelopen weekend ontstond veel commotie rondom de Nashville-verklaring, een anti-homo pamflet dat werd ondertekend door 250 geloofsextremisten uit orthodox-protestantse hoek. Zover bekend hebben de ondertekenaars geen link met Oss. Maar dat is voor de gemeente geen reden om stil te blijven. ,,Door die verklaring waart er iets heel sombers door Nederland", zegt wethouder Thijs van Kessel. ,,Daar willen we wat tegen doen, zeker als regenboogstad. Wij staan voor diversiteit.”

Daarom hees hij dinsdag de regenboogvlag, hét symbool van de lhbti-gemeenschap. Normaal gesproken gebeurt dat alleen op coming-outday. Gemeenten als Amsterdam, Waalwijk en Vlijmen gingen Oss al voor.

,,Als ik pastoor was, had ik als tegenreactie een regenboogvlag aan mijn kerktoren gehangen”, gaat Van Kessel verder. ,,Nou heb ik geen kerktoren, maar staan hier gelukkig wel een paar vlaggenmasten. En kan ik vanaf hier alle kerken in Oss oproepen ons voorbeeld te volgen.”

  1. Stint keert niet meer terug in Osse straatbeeld
    PREMIUM

    Stint keert niet meer terug in Osse straat­beeld

    OSS - Dat er in Oss nog ooit een Stint de weg op zal gaan, is zeer onwaarschijnlijk. De grootste kinderopvangorganisatie AVEM - met 36 vestigingen in de gemeente Oss - doet de elektrische bolderkar voorgoed in de ban. ,,De Stint is na het ongeval vorig jaar zo onlosmakelijk verbonden aan zoveel persoonlijk leed in Oss, dat wij vinden dat het hier niet meer in het straatbeeld past‘’, stelt interim-directeur Sabine Jansen van AVEM.