Volledig scherm
De gemeente hoopt vooral een jong publiek te bereiken met het programma. © FR076 Van Assendelft Fotografie

Gemeente Oss trekt portemonnee voor gastrol in RTL4-programma Da’s Goed Geregeld

OSS - De gemeente Oss speelt een prominente rol in een aflevering van het tv-programma Da's Goed Geregeld, die dit najaar op RLT4 te zien is. Oss hoopt zich daarmee extra op de kaart te zetten als een goede werkgever. Kosten: 12.500 euro. 

De opnames in Oss waren donderdag. Onder anderen de gemeentesecretaris, accountmanager economische zaken, een medewerker van het backoffice en de consulent werk & inkomen verschenen voor de camera. Ze vertellen waarom het in Oss fijn werken is. RTL omschrijft de show zelf als een ‘informatief programma vol inspiratie voor ondernemende mensen die alles in het leven goed willen regelen’. 

RTL heeft Oss benaderd omdat de gemeente relatief hoog scoort in het medewerkerstevredenheidsonderzoek van Effectory. De uitnodiging kwam volgens een woordvoerder van de gemeente op precies het juiste moment. Oss heeft mede dankzij de huidige krapte op de arbeidsmarkt namelijk grote moeite met het invullen van vacatures. De verwachting is dat het probleem mede dankzij pensioneringen in de toekomst alleen maar groter wordt.

Jongeren bereiken

Voor de gastrol in het tv-programma betaalt de gemeente 12.500 euro. Daarbij komen de belofte van een aantal herhalingen én een campagne op sociale media. Vooral dat laatste is interessant voor de gemeente. Gehoopt wordt dat de uitingen op Facebook, Twitter, Instagram en andere kanalen helpen bij het bereiken van MBO- en HBO-schoolverlaters. Dat is de doelgroep van het programma én een groep die Oss op eigen kracht maar lastig weet te vinden. 

12.500 euro is wat een woordvoerder betreft dan ook een koopje. ,,Als je naar de kosten kijkt is het vergelijkbaar met, of zelfs goedkoper dan, het maken van video's voor onze website en het plaatsen van landelijke wervingsadvertenties.”

De exacte datum van de uitzending is nog niet bekend.