Volledig scherm
Kapper Cihat Ozgul knipt de kleine Davud. Die vindt het wel prima in zo'n witte 'Bentley'. © Rachelle Suppers

‘Gentleman’ strijkt neer in Osse centrum

Di 6 feb: Een hagelwitte, glimmende tegelvoer, chique zwartleren stoelen en rode accenten voor de finishing touch. Het nieuwe Gentleman Hairstudio aan de Burgwal blinkt als een spiegeltje.

Eén week geleden opende Ossenaar Cihat Ozgul (23) zijn droompaleisje aan de Burgwal, in het pand waar voorheen Kookstijl huisde. De eerste week kon de kapper het amper bijbenen. ,,Ik heb al om tafel gemoeten om te kijken of er misschien iemand bijkomt in de zaak”, vertelt hij dinsdagochtend, vlak voor openingstijd.

Als 12-jarig jochie veegde hij al de vloer aan in een kapperszaak. De kapperswereld sprak hem aan. Hoewel Ozgul de opleiding Handel en Verkoop volgde, bleef het kappersvak hem trekken. Dus haalde hij een kappersdiploma en ging aan de slag bij een kapsalon in het centrum.

Echte 'gentleman'

Na zes jaar ervaring was het tijd om een eigen sprong te wagen. ,,Ik was op vakantie in Turkije, lag op het strand en zag dit pand voorbij komen. Dat wilde ik hebben”, vertelt Ozgul trots. En zo geschiedde. Het kostte hem een maand papierwerk en twee maanden verbouwen. ,,Waar de naam Gentleman vandaan komt? Ik heb altijd iets met ‘gentlemans’ gehad. Hou van hun acties. De deur openhouden voor vrouwen, dat soort dingen. Ik heb ook altijd mijn eigen stijl gehad, ging echt niet de deur uit zonder een hoed op te zetten of mijn haar te doen.”

En zoals de naam doet vermoeden: dameskapsels worden niet geknipt. Mannen kunnen daarentegen bij Gentleman terecht voor een complete gezichtsbehandeling. En voor kids is het helemaal feest: de jongens die er nog inpassen worden geknipt in een witte Bentley. Zo ook de 3-jarige Davud die dinsdagochtend de eerste ‘klant’ is. Druk toeterend en spelend met de knopjes van de luxe kappersstoel heeft hij amper door dat Ozgul zijn krullen knipt. Een opluchting voor pa en ma. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement