Volledig scherm
PREMIUM
Het Jan Cunenpark was één van de locaties waar de virtuele wandeling doorheen trok. © Rachelle Suppers

Gezien: Historie van Oss door een virtuele bril

Zo 24 jun: Eindje wandelen, bril op, luisteren en rondkijken. In Oss werd zondag de eerste ‘Virtual Reality Tour’ gehouden. Een nieuwe manier om de historie van Oss te ontdekken. Voor de een nog wat te high tech, voor de ander een wereld die opengaat.

Gewapend met een VR-bril met daarin een mobiele telefoon trokken zo’n zestig nieuwsgierigen gisteren door het centrum van Oss om zich te vergapen aan de mogelijkheden van de huidige techniek. Met de bril op het hoofd leidde de stadsgidsen het publiek door de historie van Oss. En dat was toch andere koek dan de gidsen gewend zijn: de tocht werd via de bril namelijk aangevuld met historische foto’s van het Stadsarchief.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”