Volledig scherm
PREMIUM
© Dolph Cantrijn

Golfbad Oss verhuist naar Berghem: gloednieuw zwemparadijs van zeker 27 miljoen euro

OSS/BERGHEM - Het Osse Golfbad verhuist naar Berghem. Op een grote lap grond tussen de N329 en het complex van voetbalclub Berghem Sport moet over een paar jaar een gloednieuw zwemparadijs staan. Kosten: zeker 27 miljoen euro.

Oss is al een slordige drie jaar bezig met een nieuw onderkomen voor het stokoude en verliesgevende Golfbad. Na uitvoerig onderzoek bleek dat nieuwbouw op een andere locatie op termijn het voordeligst is. In het voorjaar van 2019 startte Oss daarom met een zoektocht naar de beste plek voor het nieuwe zwembad. Die moet goed bereikbaar zijn, zich centraal in de gemeente bevinden en als het kan even kan ook nog in de buurt van sportclubs liggen.

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.