Volledig scherm
De graffitiwand bij het sheddakencomplex © Gemeente Oss

Graffitiwand bij sheddaken verdwijnt over twee weken

OSS - De gemeente gaat in de week van 17 september de graffitiwand bij het sheddakencomplex verwijderen. Daarmee gaat de volgens velen 'mooiste graffitiwand van Oss' verloren.

Sheddaken B.V. realiseert hier zes woningen, een commerciële ruimte en een buurttuin. Ook gaat het bedrijf de stalen constructie en de muren restaureren.  Gezien de staat waarin de graffitiwand zich bevindt kan het kunstwerk helaas niet bewaard worden of in zijn geheel verwijderd worden, zo laat de gemeente weten. 

De wand aan de achterzijde van de oude Bergoss-fabriek werd in 2011 voorzien van graffiti, nadat cultureel centrum De Muzelinck een prijsvraag had uitgeschreven. Enkele leerlingen van middelbare scholen uit Oss maakten het kunstwerk samen met professionele graffiti-artiesten. Het werk toont de geschiedenis van de oude tapijtfabriek. Al vanaf het begin was duidelijk dat het kunstwerk geen lang leven beschoren zou zijn. In 2011 werd gedacht dat het voor zo'n twee, drie jaar was.  Dat is uiteindelijk dus zeven jaar geworden. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”