De brasserie, die vorig jaar nog helemaal is opgeknapt, krijgt een andere bestemming.
Volledig scherm
PREMIUM
De brasserie, die vorig jaar nog helemaal is opgeknapt, krijgt een andere bestemming. © Van Assendelft

Groene Engel stoot brasserie af om er financieel bovenop te komen

OSS - De Groene Engel stoot de brasserie af. Het eetgedeelte, voorbij de entree aan de linkerkant, is op zondag 15 maart voor het laatst geopend. Wat er daarna met de ruimte gebeurt is nu nog onduidelijk. De operatie moet helpen om ‘De Engel’ weer financieel gezond te maken. 

Het bestuur van de Groene Engel sleutelt op dit moment aan een allesomvattend plan om de financiën weer op orde te krijgen. De resultaten worden pas komend najaar verwacht, maar afgelopen december trok wethouder Frank den Brok al aan de noodrem. De huurachterstand van de horecatak was zó hoog opgelopen dat het wat hem betreft niet verder kan. Het privatiseren van de Groene Engel of het afstoten van een deel van het complex werden toen al als meest realistische opties gezien. 

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.