Volledig scherm
Ons Huis van de Wijk staat zondag ook bij de Elzenhoek. © Van Assendelft Fotografie

Grote informatiemarkt maakt bewoners wegwijs in propvolle volksbuurt Ruwaard

OSS - In de Ruwaard wordt tegenwoordig zó veel georganiseerd dat veel bewoners door de bomen het bos niet meer zien. Juist om die mensen te helpen, komen zondag vijfentwintig projecten en instanties bij elkaar voor de grootste informatiemarkt in de geschiedenis van de volksbuurt. 

Of het nou gaat om mantelzorg, armoede of eenzaamheid: bij zo'n beetje elk vraagstuk is in de Ruwaard wel hulp beschikbaar. Maar dan moet je die natuurlijk wél weten te vinden. ,,Wij hebben zelf nog wel een redelijk overzicht", zegt Peter Krop van wijkstichting Rucrea. ,,maar ik kom veel te veel mensen tegen die geen idee hebben wat er in onze buurt gebeurt.”

Quote

Ik kom veel te veel mensen tegen die geen idee hebben wat er in onze buurt gebeurt

Peter Krop, wijkstichting Rucrea

25 verschillende c lubs

Om daar wat aan te doen, stellen 25 verschillende clubs zich zondagmiddag voor bij kinderboerderij De Elzenhoek in Oss. Op vier verschillende pleinen kunnen bewoners zich laten bijpraten, vragen stellen of zich direct aanmelden. Krop hoopt zeker bij mooi weer 1200 mensen te ontvangen. 

Zomerfestijn

De markt, die de naam ‘Ruwaard in gesprek’ heeft gekregen, stond in eerste instantie gepland voor het zomerfestijn in de volksbuurt. Maar vanwege de extreme hitte werd dat feest afgeblazen. Een geluk bij een ongeluk, blijkt achteraf. Want in de voorbije maanden is het aantal deelnemende clubs verdubbeld. 

Ruwaard in gesprek, 27 oktober van 11.00 – 15.00 uur, kinderboerderij de Elzenhoek, Anna van Schuurmanstraat 602 in Oss.