Beeld van de Halfvastenoptocht in 2018.
Volledig scherm
Beeld van de Halfvastenoptocht in 2018. © archieffoto Peter van Huijkelom

Halfvastenoptocht Oss van de baan: ‘Mogelijk later dit jaar alsnog’

OSS - De Halfvastenoptocht die voor volgend weekeinde in Oss op het programma staat wordt afgeblazen. Dat is het directe gevolg van de nieuwste maatregelen die landelijk zijn afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Alle bijeenkomsten waar meer dan honderd mensen bij elkaar komen zijn tot 31 maart verboden. ,,Maar we zinnen op plan B.” 

Plan B is feitelijk plan C. Plan A was de carnavalsoptocht op zondag 23 februari. Vanwege het stormachtige weer op die dag werd deze afgeblazen. De organiserende Stichting Carnavalsviering Oss (SCVO) meldde toen dat de deelnemers op 22 maart bij de Halfvastenoptocht konden aansluiten. Nu gaat ook dat dus niet door.

SCVO heeft vrijdagochtend een persbijeenkomst belegd om de situatie toe te lichten. Voorzitter Robert-Jan Steegman houdt zijn kruit tot dat moment zoveel mogelijk droog. ,,We willen toch bezien of we de optocht later dit jaar alsnog kunnen laten doorgaan. Maar hoe dat er in de praktijk uitziet en of het voor de deelnemers haalbaar is, kan ik nu nog niet zeggen.” 

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.