Volledig scherm
De Bossche Kunstrij Vereniging (BKV) opende donderdagavond Winterland. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Hernieuwd Winterland op De Wal: gezellig?

Vr 8 dec: Het nieuwe Winterland op De Wal achter een ‘wal’ van hekwerk werd donderdagavond officieel geopend. De omheining maakt het evenement in ieder geval veiliger, maar is het ook gezellig?

Na een woordje van wethouder Kees van Geffen, de organisatie en een optreden van de Bossche Kunstrij Vereniging is de tiende editie van Winterland los. Het grote verschil met het evenement op de Heuvel: De Wal is nu een evenemententerrein dat kan worden afgesloten. Veiliger, maar dat betekent ook dat de parkeerplaats omringd is met ijzerwerk.

Goede samenwerking

Marieke van Nuland van herenmodezaak Heeren van Nuland neemt de hekken voor lief. ,,Veiligheid rondom Winterland is altijd een ding geweest. Nu kan het terrein worden afgesloten. Natuurlijk, de hekken zien er niet heel gezellig uit, maar er zijn altijd verbeterpunten. Daar wil ik geen negatieve nadruk op leggen.” Als woordvoerder voor de Walstraat is ze vol lof over de organisatie van Winterland. ,,We zijn blij met Winterland. Er is goed gecommuniceerd, het is echt samen streepje werken met Winterland.”

Verdomhoekje

Ondernemers in de Carmelietenstraat krijgen iets minder mee van deze warme band. Carla Casteels wijst vanuit haar kledingatelier naar de overkant. Hekken met wit zeil blokkeren het zicht op het plein. De verlichte bomen piepen er nog net bovenuit. ,,Niet echt gezellig. Overal zijn mooie kerstbomen neergezet, behalve bij ons.” Maar ze is het na ruim vijftien jaar gewend. ,,Dit is een vergeten straatje. Met een kapsalon, een gehoorwinkel en een uitzendbureau is het ook niet echt een plek waar je zomaar binnen loopt, maar wij betalen net zo goed mee als centrumondernemer, hoor”, laat ze voorzichtig vallen. ,,Ik wist dat de parkeerplaats werd afgesloten, maar had wel verwacht dat de drie vakken aan de overkant vrij zouden blijven. Ik heb best veel oudere klanten voor wie het nu een behoorlijke opgave is om hier te komen.”

Hoe gezellig centrumbezoekers Winterland 3.0 vinden blijft nog gissen. De verdwaalde shoppers die donderdagavond door de stromende regen dolen hebben nog geen flauw idee van het huidige Winterland of gaan later een kijkje nemen. Geen weer om buiten te zijn. Maar na deze regen komt sneeuw is beloofd. Dat zou in ieder geval passen bij een eerste weekeinde Winterland.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.