De serre van het Franse Bakkertje
Volledig scherm
De serre van het Franse Bakkertje © Google Streetview

Het Franse Bakkertje wordt pop-up van Lamers in hartje Oss

OSS - Twee bekende namen uit de Osse brood- en banketwereld slaan de handen ineen voor een bijzondere samenwerking. Vanaf komende donderdag doet de serre van het Franse Bakkertje namelijk dienst als pop-upstore van bakkerij Lamers. 

De coronacrisis komt hard binnen bij Kees Baak van het Franse Bakkertje. Als hij wil voldoen aan de richtlijnen van het RIVM, moet meer dan de helft van de stoelen uit zijn zaak aan de Galerij weg. Binnen is simpelweg te weinig plek om aan de gewenste anderhalve meter afstand te voldoen.

Daarom gooit hij het nu over een andere boeg. Door de serre in te richten als afhaalpunt voor brood en banket van Lamers, hoopt hij toch nog een aardige omzet te draaien. Alle gewone broden en gebakjes van Lamers worden vers afgeleverd in het centrum. De pistoletjes, croissants en stokbroden bakt hij zelf af aan de Galerij. Baak verkoopt straks ook smoothies en koffie-to-go vanuit zijn serre. 

Misschien wel jarenlang

Op dit moment wordt er druk verbouwd in de zaak. Donderdag moet het verkooppunt open gaan. Een einddatum staat niet zwart op wit. Het is goed denkbaar dat de nieuwe constructie maanden of zelfs jaren in het centrum te vinden blijft.