Volledig scherm
In de zaak worden de laatste dingen klaargezet voor de opening. © Roy van der Lee/BD

Hobbyhoek trekt na tien maanden al naar grotere winkel aan Osse Kruisstraat

OSS - De Hobbyhoek zou best eens een Oss’ verhuisrecord kunnen breken. Amper tien maanden na de opening van de eerste fysieke winkel, trekt die al verder naar een vier keer zo groot pand aan de Kruisstraat. Zaterdag is de opening van de nieuwe vestiging.

Hobbyhoek ging vier jaar geleden als webshop van start, toen René van Bimbergen en zijn vrouw Conny door omstandigheden allebei thuis kwamen zitten. De online verkoop van knipvellen, scharen en andere hobbyspullen liep zó lekker dat de slaapkamer al snel vol stond met dozen. Niet veel later volgden een tweede slaapkamer, de serre en garage. 

Vorig jaar november betrok het stel daarom een winkel aan de Geurdenhof, tegenover de Heilig Hartkerk. Ook daar werd al snel het plafond bereikt. Liefhebbers rijden soms honderden kilometers voor verf, papier, karton en vooral de machines waarmee kleding, kaarten en ander materialen bedrukt en gesneden kunnen worden. 

,,We importeren de apparaten vaak zelf uit China", zegt Van Bimbergen. ,,Dan stoppen we er onze eigen handleiding bij, kan je toch mooi wat extra's bieden. Anders ben je maar een dozenschuiver.” Op de nieuwe plek heeft de Hobbyhoek veel meer ruimte voor workshops en opslag. Is die serre thuis ook eindelijk weer leeg. 

De opening van de zaak is zaterdagmorgen om 10.00 uur. 

Volledig scherm
De opening wordt bij de entree aangekondigd. © Roy van der Lee/BD