Volledig scherm
PREMIUM
Maxim Gazendam werkt aan zijn "Be the magic, not the illusion" (dag twee). © BD / Peter van Huijkelom

Hoe maak je een zandsculptuur?Snijden, schaven en nathouden

Zo 8 jul: Dertig graden of werken met vorst: ieder zandsculptuur is een uitdaging. Twaalf professionals werkten de afgelopen week aan de laatste editie van het Zandsculpturen Festival Brabant onder de sheddaken van de oude Osse tapijtfabriek Bergoss. 

Met een zonnebril tegen het felle zonlicht en een koptelefoon op zijn hoofd snijdt Maxim Gazendam met een palletmes nauwkeurig wat zand weg. Zijn sculptuur van een toverend konijn is bijna af. ‘Be the magic, not the illusion’, luistert de titel van zijn vier meter hoge kunstwerk. ,,Veel in het leven blijft bij een idee, een illusie. Maar als je die dromen najaagt, kan het werkelijkheid worden”, legt hij uit.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”