Volledig scherm
Een werknemer van Brownies & Downies bedient gasten in de lunchroom. Deze zaak aan de Oostwal in Oss is het zevende filiaal van Brownies & Downies. © Edwin van Zandvoort / PhotoPrestige

Horecanieuws: Brownies & Downies wordt 'Lekker Vertrouwd' in Oss

OSS - Een kleine stoelendans bij Brownies & Downies in Oss. Franchisenemer Patrick Passage neemt na vijf jaar afscheid van de keten en gaat in de vestiging aan de Oostwal zelfstandig verder met lunchroom 'Lekker Vertrouwd'. Brownies & Downies is daarom naarstig op zoek naar een nieuwe ondernemer voor een nieuwe locatie in de stad.

Al sinds de opening in 2013 is Patrick Passage hét gezicht achter de Osse vestiging van Brownies & Downies. Na vijf jaar had hij twee opties: het contract verlengen óf op eigen benen verder gaan. Hij koos voor het laatste. ,,Ik wil graag zelfstandig ondernemen", zegt hij. ,,Meer regie over mijn restaurant en menukaart. Binnen een franchiseformule is die ruimte er niet. Zo wil ik graag veel meer samenwerken met lokale ondernemers en werken met mooie, lokale ingrediënten en streekproducten."

Bij Brownies & Downies werken voornamelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De zeven werknemers in Oss gaan in principe allemaal mee naar 'Lekker Vertrouwd'. De nieuwe zaak moet op dinsdag 2 oktober de deuren openen.

Nieuw ondernemer

Volledig scherm
© Patrick Passage

De van oorsprong Veghelse keten is intussen druk op zoek naar een nieuwe ondernemer om de kar in Oss te trekken. Brownies & Downies heeft haar oog al laten vallen op een pand in het hart van de stad. Welk pand dat is, wil een woordvoerder pas zeggen als alle handtekeningen zijn gezet. Bij Brownies & Downies hebben ze de hoop in oktober al aan de slag te kunnen. Oss zit dan dus hooguit een paar weken zonder eigen vestiging van de keten.