Volledig scherm
Op de Ruwaardsingel in Oss is twee dagen lang een rijstrook afgesloten voor aanpassingen aan de verkeerslichten bij de Cereslaan. © Peter van Erp/BD

Intelligente verkeerslichten veroorzaken kortstondige pijn bij entree van Oss

OSS - Op borden staat te lezen dat verkeer de kruising deze dagen beter kan mijden. Toch viel de chaos op de kruising Ruwaardsingel-Cereslaan-Heihoeksingel in Oss woensdagmorgen mee. Vanaf vrijdag moet het verkeer er soepeler doorstromen dan ooit. 

Wegwerkers hebben een van de drie rijstroken aan het eind van de Ruwaardsingel afgesloten. Verkeer dat linksaf richting A59 wil heeft woensdag en donderdag maar één opstelstrook voor de verkeerslichten over. In de weg worden nieuwe detectielussen aangebracht en de regelinstallatie wordt aangepast. Vanaf vrijdag moet een intelligente verkeersregelinstallatie zorgen voor een adequatere reactie op het verkeersaanbod.

Voetgangers krijgen een eigen verkeerslicht om de Ruwaardsingel over te steken. Dat ontbreekt nu nog. Wie vanaf het buitengebied richting de wijk loopt kon al wel gebruik maken van de drukknop voor fietsers, maar wie de andere kant uit wil, die moest tot op heden een rondje maken over de Heihoeksingel en de Cereslaan om aan de andere zijde van de Ruwaardsingel te komen.