Volledig scherm
Theaterdirecteur Coen Bais presenteert het nieuwe programma in de Rabozaal van de Lievekamp. © Peter van Erp

Jubilerende Lievekamp trekt meer volk dan ooit

OSS - Theater De Lievekamp heeft afgelopen seizoen meer bezoekers dan ooit getrokken. In het jaar dat het 50-jarig bestaan werd gevierd werd de grens van 4,5 miljoen gasten gesleten. Gisteravond werd het programma voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. 

Komende week wordt de nieuwe theaterbrochure van  De Lievekamp weer verspreid in de hele gemeente Oss en de kern Heesch. De ontvangers kunnen daarin lezen dat er weer een hele trits musicals, dans-, muziek- en cabaretvoorstellingen staan geprogrammeerd. De meest bijzondere in die laatste categorie is Paul van Vliet. De Haagse podiumveteraan heeft afgelopen seizoen afscheid genomen van het theater, maar betreurt het dat hij De Lievekamp in zijn feestjaar heeft gemist. Op 12 oktober keert hij daarom eenmalig terug op de planken. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Volledig scherm
Paul van Vliet sprak het Osse publiek toe vanaf video. © Peter van Erp

Tijdens de presentatie in de Rabozaal werd gisteren vrij uitgebreid stilgestaan bij de aanstaande productie Vietnam. Het waargebeurde verhaal van Minh Vu die als bootvluchteling naar Nederland kwam en ons als dank de Vietnamese loempia introduceerde vertoont sterke overeenkomsten met het levensverhaal van de succesvolle Osse ondernemer Theo Thé (Padifood). Regisseur Dick van den Heuvel (onder andere van ‘Was getekend Annie M.G. Schmidt’) gaat van de biografie van Minh Vu een aangrijpende voorstelling maken. 

Cindy Lauper

De Oijense Vajèn van den Bosch was op haar enige vrije dag uit Hamburg overgevlogen om haar 'thuispubliek’ te vertellen over het concert met begeleiding van de Marinierskapel dat ze op 31 mei geeft en daarnaast over haar nieuwe musical Kinky Boots, die volgend seizoen in première gaat. In deze musical staat de muziek van jaren-tachtig-ster Cindy Lauper centraal. 

De ‘specials’ nemen een steeds groter deel van de groei voor De Lievekamp voor hun rekening. Voorbeeld hiervan is de recente demonstratie van gamer Royalistiq, die 650 jongens toonde hoe je als winnaar uit de strijd van Fortnite komt. Komend seizoen zijn er onder meer twee Moordmysteries op te lossen, waarbij het publiek in groepjes actief op zoek gaat naar de dader. Oud-wielrenner Thomas Dekker zet op 8 maart vijftig bezoekers op de fiets en laat ze in Tour de Legend mee klimmen in de Giro.