Volledig scherm
Overzichtsfoto van de Osse kermis in 2017.

Kermis Oss richt zich op kinderen, dames en gelovigen

OSS - De Kermisfeesten op de Eikenboomgaard mogen dan zijn afgelast, Oss dompelt zich over een kleine twee weken desondanks weer een week onder in kermissferen. 23 grote attracties, 9 kinderattracties, 26 behendigheidsspelen en 21 kramen met etenswaar strijken een week lang in het centrum neer.  Voor de jongste bezoekers zijn er daarnaast nog een aantal gastoptredens. 

De kermis wordt donderdag 15 augustus om 15.00 uur geopend door wethouder Thijs van Kessel en het Jeugdcollege van Oss. Ze krijgen daarbij hulp van stadsmascotte Osje, illusionist Winfried en hiphopcrew Unbreakable van danscentrum Zwijsen. Een dag later worden vrouwelijke bezoekers in de watten gelegd tijdens de Ladies Night. Zij krijgen vanaf 19.00 uur kortingen bij alle attracties en een glas bubbels bij de poffertjeskraam, waar ze bovendien getrakteerd worden op een show van drie dansers. 

Battle

Op zaterdagavond komen de mannen aan hun trekken tijdens de Carribean Night met een swingende brassband en exotische danseressen. Overdag vindt er op het kermisterrein een ‘battle’ plaats tussen drie teams. De deelnemers voeren op verschillende plaatsen doe-opdrachten uit. ,,Denk bijvoorbeeld aan de opdracht om zoveel mogelijk water in een bekertje te houden tijdens een rit in de achtbaan", geeft Roos Garcia van het Osse kermisteam aan.  

Zondagochtend vindt er tussen de botsauto’s een moment van bezinning plaats tijdens de tweede kermis-mis. Om 11.00 uur gaat aalmoezenier Bernhard van Welzenes voor in de dienst. Het Osse koor MengelmOeSS en het St.Sebastiaangilde zorgen voor de omlijsting. Na afloop van de dienst is er koffie of thee met olliebollen voor de bezoekers.

De horeca in Oss heeft elke dag tussen 19.00 en 20.00 uur een gondel van het reuzenrad afgehuurd. Die is bestemd voor de winnaars van een Facebookactie. Zij krijgen met vier personen een halfuur lang de beschikking over de gondel en worden getrakteerd op een hapje en drankje terwijl zij van het uitzicht genieten.

In een leegstaande winkel aan de Burgwal tuigt Marco Frericks ook dit jaar zijn miniatuurkermis weer op. De kleine attracties draaien elke dag van 13.00 rot 22.00 uur.  Voor de jongste bezoekers zijn er daarnaast verschillende gastoptredens. Zo komen woensdagmiddag de Toy Storyhelden Woody en Buzz Lightyear naar de kermis. Zaterdagmiddag zijn het de Groene Fee en de Bloemengeisha's die over het kermisterrein waren, maandag is daar clown Desalles en dinsdag Mijnheer De Uil. Op zondagmiddag en -avond is er ook voor het wat oudere publiek een vrolijke parade van vreemde fietsen met muzikanten en berijders, Uniqcycle. 

De kermis wordt woensdagavond afgesloten met vuurwerk.