‘Nu dat jij er bent’ in de Grote Kerk in Oss.
Volledig scherm
‘Nu dat jij er bent’ in de Grote Kerk in Oss. © BD / Peter van Huijkelom

Kerstvoorstelling ‘Nu dat jij er bent’ keert niet meer terug in Oss

OSS - De voorstelling ‘Nu dat jij er bent’ keert deze kerst niet meer terug in Oss. Na vier jaar vindt de organisatie het de hoogste tijd voor iets nieuws. Geestelijk vader John van Boekel kan er prima mee leven. 

‘Nu dat jij er bent’ werd rond de kerstdagen van 2015 voor het eerst opgevoerd in de Grote Kerk in Oss. Door het geboorteverhaal van Jezus te vertellen met moderne popnummers, werd de voorstelling meer dan eens vergeleken met The Passion. Aan de producties werkten steeds zo'n tachtig jongeren van BrabantTalent mee.

In de jaren die volgden, won het evenement snel aan populariteit. Al in 2017 werd de voorstelling ook opgevoerd in de Sint Jan in Den Bosch. Een jaar later volgde de Kruisherenkapel in Uden. In totaal werd ‘Nu dat jij er bent’ zo meer dan dertig keer opgevoerd. 

Vernieuwen

,,We willen dat talentvolle jongeren zich verder ontwikkelen", zegt Marjolein Buijs. Zij is artistiek en zakelijk leider van Oss Cultureel, waar ook BrabantTalent onder valt. ,,Daar past een divers en uitdagend programma bij. En dan moet je durven vernieuwen. Na vier jaar was het Osse publiek bovendien wat verzadigd. Dat zag je ook terug in de kaartverkoop.”

In december komt er sowieso een nieuwe voorstelling in kerstsferen. Meer informatie over dat evenement wordt binnenkort verwacht. 

Kostbaar

John van Boekel, die vorig jaar afscheid nam als de grote man achter Oss Cultureel, heeft alle begrip voor de keuze. ,,Natuurlijk is het jammer, maar een nieuw concept kan ook heel mooi zijn. Je moet ook niet vergeten dat het ontzettend kostbaar is om een kerk in de juiste sferen te brengen voor zo'n grote voorstelling.”