Volledig scherm
PREMIUM
© BD / Peter van Huijkelom

Kilojoule Fest wil Oss laten zien dat er méér is dan de mainstream

OSS - Na een eigen kledinglijn en feestavond pakken de jongens en meiden achter Kilojoule in Oss volgend weekend uit met een heus eigen festival. In het park naast de Groene Engel draait het zaterdag 7 september om hiphop, punk en andere alternatieve muziek. ,,We willen Oss laten zien dat dit er óók nog is.”

Kilojoule vindt zijn oorsprong op en om skatebaan de Bussel, in de wijk Ussen. Een groep creatievelingen, van mode-ontwerpers tot muzikanten tot schrijvers, stak er een paar jaar geleden al de koppen bij elkaar voor het alternatieve kledingmerk Kilojoule. Het bedrijfje zonder winstoogmerk wint snel aan bekendheid, onder meer door een tweetal goedbezochte feestavonden in de Groene Engel. Daar kwamen vorige zomer eerst 250 en daarna nog eens 400 mensen op af. 

  1. Man rijdt opnieuw alcoholcontrole in terwijl rijbewijs eerder al was ingevorderd, 10 bestuurders beboet bij controle regio Den Bosch

    Man rijdt opnieuw alcoholcon­tro­le in terwijl rijbewijs eerder al was ingevor­derd, 10 bestuur­ders beboet bij controle regio Den Bosch

    DEN BOSCH/OSS - Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een alcoholcontrole ingereden, terwijl enkele uren daarvoor zijn rijbewijs door de politie Gelderland al was ingevorderd wegens rijden onder invloed. De man blies bij de controle in de regio Den Bosch en Oss 580 ugl. Hij krijgt een proces verbaal voor rijden onder invloed, rijden met een ingevorderd rijbewijs en rijden tijdens een rijverbod.