Volledig scherm
De gevel van Mencave aan de Kerkstraat. © Roy van der Lee/BD

Kledingzaak Mencave Oss failliet verklaard, curator hoopt op nieuwe huurder

OSS - Slecht nieuws uit de Osse Kerkstraat. Kledingzaak Mencave is dinsdag failliet verklaard en daarom gesloten. Ook overbuurman Koffie- en Wijnbar Zeven is dicht. Voor beide zaken is goede hoop op een nieuwe invulling. 

Mencave opende begin 2015 de deuren aan de Molenstraat, pal tegenover de voormalige V&D. De mannenzaak viel onder meer op als decor tijdens de Popronde en door naast kleding ook drank te verkopen. In de Brabants Dagblad-rubriek ‘De Stad Van...’ werd Mencave regelmatig genoemd als favoriete winkel in de binnenstad. Vorige zomer verhuisde de mannenzaak naar de Kerkstraat, na een aantal lekkages aan de Molenstraat.

Curator Jelle Beerens ontfermt zich over het dossier. ,,Het is een hele mooie zaak, het is voor Oss te hopen dat de deuren snel weer open gaan.” Geïnteresseerde partijen kunnen zich bij hem melden, zo geeft Beerens aan. Eigenaresse Jelske Jak heeft het naar eigen zeggen te druk om het faillissement toe te lichten.

Bar Zeven

Schuin tegenover Mencave is ook Koffie- en Wijnbar 7 aan Kerkstraat gesloten. Dit vanwege gezondheidsredenen. Horecamakelaardij Van Ewijk heeft al met verschillende partijen gesproken over de voortzetting van de fraaie zaak. Ook Bar Zeven opende een klein jaar geleden de deuren.

Volledig scherm
De gevel van Bar Zeven aan de Kerkstraat. © Roy van der Lee/BD