Volledig scherm
Zusjes Lara (10) en Sofie (7) verkopen boeken, spelletjes en de zelfgehaakte knuffels van hun moeder tijdens de Kindermarkt © Sarai van Well

Kleedjesmarkt in Oss populair bij kinderen en koopjesjagers

OSS - Wie Koningsdag zegt, zegt traditiegetrouw de vrijmarkt. De Osse binnenstad was zaterdagochtend the place to be voor koopjesjagers. Vooral de kindermarkt wist een groot publiek te trekken.

'Het rad van altijd prijs', grabbeltonnen en heel veel speelgoed. Het Barbarapark naast de Groene Engel is zaterdagochtend het domein van kinderen tijdens de kindermarkt voor kinderen tot en met 12 jaar. En dat laten koopjesjagers niet aan zich voorbij gaan. Hoewel het regent staat rond 10.30 uur het park vol met glimlachende bezoekers die zich graag laten adviseren door de kleine verkopers. 

,,We staan er dit jaar voor het eerst en vinden het super leuk om onze spulletjes te verkopen op de kindermarkt.", vertelt de 10-jarige Lara. Samen met haar zusje Sofie (7) verkopen ze boeken, spelletjes en de zelfgehaakte knuffels van hun moeder. Ook hebben ze een geknutselde grabbelton staan. ,,Daar hebben we kleine leuke cadeautjes ingestopt". Op het druilerige weer zijn ze ingespeeld. ,,We mochten de tent van oma meenemen zodat we onze spulletjes droog kunnen houden."

Blijmaken

Volledig scherm
Dean (10) en Quinn (6) verkopen hun spulletjes tijdens de Kindermarkt © Sarai van Well

Terwijl Lara een volgende klant helpt bij de grabbelton staan op steenworp afstand broer en zus Dean (10) en Quinn (6) enthousiast bezoekers te vertellen over hun koopwaar. ,,Het is leuk om onze spulletjes te verkopen en daar andere kinderen blij mee te maken. En het extra centje dat we daarmee verdienen vinden we natuurlijk ook niet erg", lacht Dean.

Oranje

Wie van de kindermarkt vervolgens doorloopt naar het stadshart stuit op een zee aan kraampjes. Voorzien van oranje slingers, vlaggen en met Nederlandstalige muziek op de achtergrond wordt daar voornamelijk kleding, parfum en eten verkocht. Vanmiddag begint daar Absolute Orange