Volledig scherm
Shogun, de opgezette wisentstier in de bibliotheek. © Rachelle Suppers

Komt dat zien: Sho(t)gun de Verschrikkelijke, wisent zonder weerga

Di 27 mrt: Je kunt er niet omheen. Of nee, je móét er juist omheen als je de bibliotheek in wil. Beetje bang? Nog even geduld dan, over drie maanden is Shogun de Verschrikkelijke weer weg. Mooie smoes als je je boeken weer eens te laat inlevert.

Shogun de opgezette wisentstier is op tournee. Het grootste zoogdier van Europa – de wisent dus – werd twee jaar geleden naar De Maashorst gehaald. Een heel elftal zelfs, waaronder deze Shogun dus. Maar de stier had het in Duitsland, waar hij eigenlijk vandaan komt, blijkbaar beter naar zijn zin. Hij was niet het type wisent dat zich graag liet bekijken door mensen, dus hapte hij naar een Maashorst-ranger. Die moest vervolgens naar het ziekenhuis. En niet veel later stormde hij op een bezoeker af die achter een hek stond. Shogun de Verschrikkelijke!

Ja, dan is er ‘natuurlijk’ maar één oplossing als je wilt dat mensen door de wisenten kunnen lopen: dood aan de eigenwijze wisentstier. Helemaal cru: het beest heet dus Shogun. Dat klinkt in mijn oren heel erg als ‘shotgun’, naar de manier waarop de wisent zijn einde vond. Maar waarschijnlijker slaat Shogun op de titel van een Japanse opperbevelhebber. Wat het ook wel betekent: ‘Generaal die de barbaren verslaat’. En dat is dan wel weer komisch.

Wie de opgezette stier in ware grootte wil zien, kan dus nog drie maanden bij de bibliotheek terecht. Er zijn overigens nog veel meer opgezette dieren te zien, waaronder de Rotgans, een vos en een egel. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement