De marktkooplui in Oss maken het de klanten op allerlei manieren makkelijk om 1.5 meter afstand te houden.
Volledig scherm
De marktkooplui in Oss maken het de klanten op allerlei manieren makkelijk om 1.5 meter afstand te houden. © Meike van der Flier/BD

Kooplui op markt Oss treffen maatregelen om klant afstand te laten houden

OSS - Er is een markt in Oss. Maar wel in zeer afgeslankte vorm: ten opzichte van vorige week is het aantal kramen meer dan gehalveerd. Ze zijn op twee handen te tellen.

De viskraam is er, de bakker en de groenteboer. Geen kleding, geen telefoonhoesjes. En de kramen staan alleen op het Eikenboomgaardplein, met een kraamlengte afstand ertussen. 

Lint, krijt en kratten

De kooplui hebben bovendien zelf maatregelen getroffen om de klanten te helpen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. De een met lint, de ander met krijt en een derde met kratten.

,,Het zal wel niet veel worden vandaag’’, zegt de visboer somber. ,,De mensen zijn bang om naar buiten te gaan.’’ Vorige week was er al minder publiek, maar nu is het helemaal rustig.

Het is heel rustig op de markt in Oss.
Volledig scherm
Het is heel rustig op de markt in Oss. © Meike van der Flier/BD
  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.