Volledig scherm
Schetsontwerp van de nieuwe rotonde voor Museum Jan Cunen in de Osse Molenstraat. © Gemeente Oss

Kruising bij Jan Cunen in Oss zeven weken dicht voor aanleg rotonde

OSS - Bewoners en bezoekers van het centrum moeten dit najaar rekening houden met een langdurige afsluiting van de kruising bij Museum Jan Cunen in Oss. De gemeente start naar verwachting in oktober met de aanleg van een rotonde, waardoor het kruisvlak zeven tot acht weken dicht is.  

Op de rotonde komt een grote replica van het zwaard dat tachtig jaar geleden uit een vorstengraf in Oss werd gehaald. De rotonde maakt deel uit van een grootschalige reconstructie van delen van de Molenstraat, Raadhuislaan en Oostwal. Samen met aanpassingen aan de verkeersregelinstallaties op omliggende wegen moet het leiden tot een reductie van het aantal motorvoertuigen aan de zuidkant van het Osse centrum. 

,,Uit kentekenonderzoek blijkt dat nu nog veel auto's over de Raadhuislaan, Oostwal en Molenstraat rijden die niet in het centrum hoeven zijn, maar gewoon de kortste weg van oost naar west zoeken. We willen deze auto's veel meer naar de Singels krijgen", verklaart projectleider Patrick Megens. Op basis van dit uitgangspunt is berekend dat de nieuwe rotonde bij  Jan Cunen niet verstopt raakt als de spoorbomen in de Molenstraat wat langer de doorstroming blokkeren. 

De eerste verkeershinder vindt vanaf 17 september plaats. Dan wordt begonnen met het werk aan de Raadhuislaan, vanaf het gemeentehuis tot de kruising bij Jan Cunen. Als dit werk is afgerond volgt fase 2, de aanleg van de rotonde en de reconstructie van de Molenstraat vanaf het spoor tot aan de Boterstraat. Deze afsluiting duurt volgens planning van half oktober tot aan december. Ten slotte is de Oostwal aan de beurt. Deze weg gaat vanaf de Molenstraat tot aan de Walstraat op de schop. Eind januari moet de hele klus geklaard zijn.