Volledig scherm
PREMIUM
Mari-Anne Marijnissen blikt terug op het begin van speeltuin De Elckerly, dit jaar 25 jaar geleden. © Rachelle Suppers

Kwart eeuw Elckerlyc: een speeltuin voor en door Oss

Vr 1 jun: De Elckerlyc bestaat 25 jaar. Naar het succesvolle oprichtingsverhaal van de speeltuin wordt nog vaak gevraagd. Een verhaal over doorzettingsvermogen, geduld en overtuigingskracht.

‘De wilde vrouwen uit Oss’, werden ze weleens genoemd. Mari-Anne Marijnissen kan er wel om lachen. Het was een mooie tijd, vindt ze nu ze terugkijkt. Thuis heeft ze vijf mappen vol krantenknipsels die dat bevestigen. ,,De keuken was mijn kantoor, de telefoon hing aan de muur en ik was de hele dag aan het bellen. Met bedrijven, vrijwilligers, de gemeente”, zucht ze, terwijl ze zittend op een bankje in de speeltuin door één van de mappen bladert. ,,Ik kan me nu niet meer voorstellen hoe ik het deed, met een kleine Lilian en een man die vaak weg was.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”