Volledig scherm
Kneden om slijm te maken bij La Colline. © Rachelle Suppers

Kwebbelen en kneden tijdens grote 'slijmparty' in centrum Oss

Zo 1 jul: Een golf van kwebbelende kinderstemmetjes bereikt je gehoorgang wanneer je zondagochtend het centrum binnenwandelt via de Hooghuisstraat. Afkomstig uit La Colline, waar zo'n 75 kids druk bezig zijn kleurige slijm te maken. 

Een initiatief van Wendy Vogels van Spahuys Kids. ,,Een keer wat anders", lacht de ondernemer. ,,Ik doe dit weleens tijdens kinderfeestjes, maar dacht: waarom niet een keer wat groter? Dus belde ik Gert Jordaans van La Colline of hij het een goed idee vond." Dat vond 'ie. In eerste instantie zouden er zo'n vijftig kinderen komen, maar binnen twee uur waren al deze vrijplaatsen al bezet. ,,Dus het zijn er nu 75 geworden."

250 potjes lijm

Maar liefst 75 kinderen - toch voornamelijk dames - die in de weer zijn met wasmiddel, lijm en scheerschuim. Hét recept voor slijm dus. Vogels: ,,We hebben 250 potjes lijm, 30 flessen wasmiddel en flink wat flessen scheerschuim ingeslagen." 

Al kent de 7-jarige Saar ook nog wel een ander recept. ,,Met lenzenvloeistof kan het ook, maar deze is bijna even goed hoor", vertelt ze, ondertussen druk bezig met kneden om blauwe slijm te krijgen. 

Net als op Youtube

Op tafel staan potjes glitters en kleurstof om de slijm naar eigen keuze te maken. En er zijn spekjes en watermeloen om te snoepen. Ouders kunnen genieten van de zon op het terras. Bijkomstig ideetje van Vogels. Al houden enkele ouders toch even in de gaten of het wel goed gaat. Sabine Timmerman uit Berghem moet toch af en toe even assisteren. Zij bracht haar dochtertje en twee nichtjes mee. ,,De kinderen kenden het al, van school en van Youtube. Ja, ik heb mijn dochtertje gevraagd een potje extra te maken voor haar broertje, die is nog wat jong."

Voordeel voor de ouders: deze slijm plakt bijna niet én ze hoeven het trouwens ook niet op te ruimen. Ideaal! 

Volledig scherm
Benodigdheden om slijm te maken... © Rachelle Suppers
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”