Volledig scherm
PREMIUM
Ossenaren Wim Klein Douwel, Henk Veld en Cor Smits wandelen de veertig kilometer. © Rachelle Suppers

Laatste dag Vierdaagse Nijmegen: nog maar veertig kilometer te gaan

ColumnDo 19 jul: Uit de trein van 13.55 uur strompelen wat reizigers. Korte broeken, t-shirts, gele bandjes en wandelschoenen. Verhit, maar met een glimlach op hun gezicht. Nog één dag te gaan.

Drie Ossenaren babbelen voor vertrek richting fiets nog even na op het station. Echte ervaringsdeskundigen, zo blijkt. Al 18, 11 en 31 (!) keer liepen Wim Klein Douwel, Cor Smits en Henk Veld de Nijmeegse Vierdaagse. Of het niet zwaar is in die hitte? ,,Ik heb er weinig last van”, zegt Veld, de meest ervaren loper, schouderophalend. De andere twee heren bevestigen dat. Smits: ,,Kwestie van goede voorbereiding, denk ik. En het weer is dit jaar stabiel.”

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”