Volledig scherm
PREMIUM
Grote belangstelling voor het project Volop Oss © Kees Backx/BD

Leegstaande winkelpanden vullen? Ideeën genoeg in Oss

OSS - Creatieve ideeën om leegstaande winkelpanden te vullen, zijn er in Oss volop. Dat bleek deze donderdagmiddag bij de start van het project Volop Oss. In café De groene Engel verzamelden zich ruim zestig mensen die drie leegstaande panden bezochten en ideeën bedachten. 

Iniatiefneemster Marscha van Poppel en Maruja Gutierrez, de projectleider van Volop Noord-Brabant, waren blij verrast met de grote opkomst. Kunstenaars, studenten, de wijkraad, ambtenaren, makelaars, pandeigenaren, studenten vastgoed en makelaardij waren aanwezig om zich op de Osse leegstand te storten. En die is aanzienlijk. Zeker vijftig winkelpanden in Oss staan leeg. En die vol krijgen is een probleem voor de eigenaren en makelaars. 
,,Leegstand leidt tot meer leegstand. Je komt in een neerwaartse spiraal", zei Marscha van Poppel. ,,Daarom willen we leegstaande panden inzetten voor lokale initiatieven.  Geen outlet en geen concurrentie voor bestaande zaken. Maar je kunt denken aan kunstenaars, kleinschalige concerten, of ambachten terugbrengen naar het centrum. We willen meer dan alleen de etalage vullen. De deur moet open en de lampen moeten weer branden", zei ze.