De leegstaande winkel naast Zeeman krijgt een nieuwe gevel en huurder.
Volledig scherm
De leegstaande winkel naast Zeeman krijgt een nieuwe gevel en huurder. © Peter van Erp

Lege winkel aan Kerkstraat krijgt na jaren nieuwe eigenaar en huurder

OSS - Woonwinkel Il Particolare verhuist dit voorjaar van de Kruisstraat naar de Kerkstraat in Oss. Daarmee krijgt een hardnekkig lege ruimte in de Kerkstraat een nieuwe invulling. 

Il Particolare vestigt zich tussen kledingdiscounter Zeeman en restaurant BuitenGewoon. Op deze plek zat ooit kledingwinkel Ginko. Nadat deze zaak z'n deuren sloot, bleef de winkel jarenlang leegstaan. 

De verzande situatie werd vlotgetrokken op initiatief van vastgoedinvesteerder Ton Kemkens. Hij zocht en vond een nieuwe eigenaar voor het pand. Henry van Zandvoort, van het gelijknamige elektrobedrijf uit Geffen, is in tegenstelling tot de vorige eigenaar bereid te investeren in het pand. ,,De vorige eigenaar was een groot beleggingskantoor uit Amsterdam, die wisten niet eens dat ze in Oss nog een pandje hadden”, aldus Van Zandvoort. Hij gaat vóór de verhuizing van Il Particolare onder meer de gevel van het pand opknappen.

Renovatiewerk

Van Zandvoort is door Kemkens over de streep getrokken om in de Osse binnenstad te investeren. ,,Wij deden al veel renovatiewerk voor Kemkens in Oss. Voor mij is dit een vrij risicoloze belegging, waarmee ik ook nog eens een bijdrage lever aan een levendig stadscentrum. Sparen levert tegenwoordig helemaal niks op.” 

Esther Vos is blij met de aanstaande verhuizing van haar winkel naar de Kerkstraat. ,,Die straat wordt steeds gezelliger, met veel jonge ondernemers. Daar past Il Particolare mooi tussen. Op dit moment zitten we aan de Kruisstraat buiten het voetgangersgebied, aan de rand van het centrum. Deze verhuizing past ook in het streven van de gemeente naar een compacter centrum.”

Il Particolare is nu nog aan de Kruisstraat gevestigd.
Volledig scherm
Il Particolare is nu nog aan de Kruisstraat gevestigd. © Esther Vos