Volledig scherm
Waar tot vorig jaar een loempiakraam stond, staat woensdag een kar van EetJeBeter. Voor de zekerheid liet de loempiabakker zijn bordje staan om klanten naar de overkant van de straat te wijzen. © Paul Driessen

Loempiakraam Oss krijgt gezonde concurrentie voor een dag of twee

OSS - Loempiabakker Loc Nguyen zag woensdagochtend een eetkraam parkeren op de plek aan De Wal in Oss waar hij een jaar geleden nog zelf stond met zijn populaire kar. 

Dat was geen vaste nieuwe concurrent, waar de ondernemer vorig jaar eens voor vreesde. De eetkraam staat er slechts voor een dag, en op 29 mei nog eens. De kar hoort bij voedselproject EetJeBeter, dat gezond koken promoot als mogelijk medicijn voor mensen met diabetes II. De kraam reist deze maand door Brabant en maakt deel uit van eet- en drinkjaar WeAreFood. 

,,We laten mensen zien hoe makkelijk het is om anders te eten", zegt initiatiefnemer Henk Kivits. De oud-Ossenaar laat de binnenkant van de truck zien waarin mensen een gezond driegangenmaaltje eten. Een kok ik de eetkraam op de hoek van De Wal serveert een gratis bekertje soep. ,,Bloemkool, room, water en wat kruiden in de blender en dan heb je soep. Zo simpel is het", zegt de goed geïnstrueerde kok, die wat oude kaas over de soep raspt.

Overbuur

Nguyen ziet het vanaf de overkant allemaal lachend aan. Hij staat in zijn afhaalpunt dat sinds het afscheid van de loempiakraam dienst doet als verkooppunt. ,,Ik vind het leuk dat ze er staan. Anders is het ook maar kaal." Na de vraag of ze dan elke dag wil zien op de hoek bij zijn zaak, komt de ondernemer in hem toch weer naar boven. ,,Doe maar niet." Voor de zekerheid heeft zijn reclamebord maar voor de kraam met gezonde concurrentie laten staan. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”