Volledig scherm
PREMIUM
Overblijfsel Zandsculpturenfestival, editie 2017. © Rachelle Suppers

Mag het Zandsculpturenfestival dit jaar haar lustrum vieren in Oss?

ColumnDo 19 apr: Ooit was het een prachtig kunstwerk, het zandsculptuur voor parkeergarage Bergoss en hotel De Weverij. Nu is er niet veel meer over dan een homp zand in een glazen kast. Een overblijfsel van het Zandsculpturenfestival Brabant. En hoewel woorden als ‘zand’ en ‘strand’ prima passen bij het huidige temperatuurtje, blijft het angstvallig stil rondom het jaarlijkse festival.

Dit jaar zou het haar eerste lustrum vieren onder de sheddaken. Voor de organisatie een droomlocatie. Maar of dat feestje doorgaat, is al maanden onzeker. De organisatie achter Zandsculpturenfestival Brabant snapt wel waarom de gemeente nog geen ‘ja’ wil zeggen, maar dat neemt niet weg dat de onzekerheid frustrerend is. ,,Het liefst hadden wij natuurlijk in oktober al geroepen dat het doorgaat”, bekent organisator Alec Messchaert dan ook. Hij wacht al weken in spanning af en kan sponsoren nog geen duidelijkheid geven. Gaat het door of heeft het laatste uur van het festival al geslagen?

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”