Volledig scherm
De clown mocht niet ontbreken in het horrorhuis. FOTO: RUUD ROGIER © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Mama’s Fright Night 'gruwelijke' avond, dit keer op goede manier

Vr 13 okt: Even hadden de ‘mama’s’ stress. Zou alles dit jaar wel goed gaan? Hoe leuk ze al dat gegriezel ook vinden, de nachtmerrie van vorig jaar wilden zij niet meer meemaken.

Dit jaar blijft de dreigende sfeer slechts spel. Met wilde ogen en met bloed besmeurde gezichten hitsen ‘zombies’ het wachtende publiek op. Iedereen lijkt het naar hun zin te hebben, op wat jonge verschrikt kijkende meiden na. Wanneer er een enge clown verschijnt breekt er lichte paniek uit onder de jonge bezoekers. De bioscoophit It en de gehypte killerclowns van vorig jaar hebben duidelijk sporen nagelaten.

De Mama’s met een missie hebben dankbaar misbruik gemaakt van het duistere verleden van de kroeg. Begin 2016 ging het café op slot omdat er xtc-pillen waren gevonden in een van de garageboxen. Nu is het pand rijp voor de sloop, maar kan het nog prima voor één avond dienen als horrorhuis.

De buurt schrok wel even. ,,We dachten eerst: er mag toch geen horeca meer in?”, vertelt overbuurvrouw Trees Weijenberg. ,,Maar nu ik weet wat het is vind ik het mooi. En het is voor een goed doel. Als ik daar een steentje aan kan bijdragen door mijn toilet beschikbaar te stellen en wat koffie te schenken, doe ik dat graag.” De opbrengst van de Fright Night gaat naar stichting Mama’s met een missie en is bestemd voor cadeaus en maaltijden voor gezinnen die het moeilijk hebben in de Decembermaand.

‘Mama’ Paula Bloemers is blij met het verloop van de avond. ,,Het contact met de politie en is nu goed. Er lopen ook agenten in burger rond die een oogje in het zeil houden. En er zijn duidelijke afspraken gemaakt. Zo wordt er bijvoorbeeld geen alcohol geschonken.”

Hoewel de Mama’s pas laat met de voorbereidingen konden beginnen voor het horrorhuis, trok de avond toch zo’n driehonderd bezoekers naar de oude Schutskooi. In het huis poogden tachtig vrijwillige acteurs bezoekers schrik aan te jagen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”