markt Oss
Volledig scherm
markt Oss © Meike van der Flier

Meer ruimte op Osse weekmarkt na klachten over drukte

OSS - De Osse weekmarkt op de Heuvel ziet er vanaf komende zaterdag net wat anders uit dan voorheen. Er komt meer ruimte tussen de kramen en de winkels. Ook staan de verschillende kramen straks wat verder uit elkaar. 

Sinds afgelopen weekend zijn ook de non-foodkramen weer welkom op de Osse markt en is die in principe compleet. Het leidde zaterdag gelijk tot een druk beeld op de Heuvel. Mede door bouwhekken en reclameborden voor verschillende zaken, liepen bezoekers van de kramen en de stenen winkels elkaar soms in de weg. 

Daar is gelijk op gereageerd door een bloemenkraam wat verder van de winkels te plaatsen. Komende zaterdag gaat Oss nog een stukje verder. Dan staan ook de loempia-, ondergoed- en sokkenkraam verder bij de winkels vandaan. Tussen de kramen komt ook meer ruimte. Zowel de calamiteitenroute als de wandelroute komen aan de zijde van de Heuvelstraat, waardoor een extra breed pad moet ontstaan. 

Dinsdagmarkt

Oss heeft een verplichte looprichting op de markt overwogen, maar acht die voorlopig nog niet nodig. Ook voor de dinsdagmarkt kijkt Oss naar manieren om de markt ruimer op te zetten. Daarvoor ligt nu echter nog geen compleet plan klaar.