Volledig scherm
Het winnende werk van Maxim Ganzendam. © -

Metershoge haas pakt hoofdprijs op zandsculpturenfestival in Oss

OSS - De 37-jarige Maxim Gazendam uit Kortenhoef mag zich een jaar lang Nederlands beste zandkunstenaar noemen. Die prijs dankt hij aan de metershoge haas die hij maakte voor het zandsculpturenfestival in Oss. De naam van het werk: Be the magic, not the illusion. 

Het is bepaald niet de eerste keer dat de kunstenaar (van oorsprong architect) in de prijzen valt. De afgelopen jaren won hij zowel de Nederlandse als de Europese kampioenschappen zandsculpturen, en afgelopen week won hij op de wereldkampioenschappen nog de publieksprijs.

Het festival in Oss opende op 7 juli de deuren. Al meer dan 30.000 mensen kwamen er kijken. Afgelopen weekend maakte de organisatie bekend het festival met twee weken te verlengen. De sculpturen zijn nu tot en met 9 september gratis te bezoeken. Daarna vertrekt het festival definitief uit de stad. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”