De bijzondere drive-in bij Mr. Long te Oss is donderdag geopend.
Volledig scherm
De bijzondere drive-in bij Mr. Long te Oss is donderdag geopend. © Van Assendelft Fotografie

Mr. Long bakt nu niet op Pinkpop, maar op de eigen parkeerplaats in Oss

OSS - In een normale zomer wordt ie opgebouwd op een festivalweide. Maar nu staat de enorme mobiele keuken van Mr. Long opgesteld naast het eigen pand aan Drontermeer in Oss. Daar wordt live gekookt terwijl bezoekers van de bijzondere drive-in op hun bestelling wachten. 

Het Osse bedrijf wordt hard getroffen door de crisis. Mr. Long moet het namelijk vooral hebben van eters op festivals, in voetbalstadions en op treinstations. Om een nieuwe markt aan te boren, heeft het bedrijf nu samen met een handvol andere ondernemers uit de regio een bijzonder drive-in gemaakt. Daar zijn behalve de eigen Aziatische gerechten bijvoorbeeld ook wafels en vis te krijgen. 

,,Mensen plaatsen hun bestelling, rijden een rondje om het gebouw en zien dan hoe hun eigen eten bereid wordt", zegt Kien Nguyen van Mr. Long. ,,Als alles goed gaat, kunnen ze het daarna direct meenemen. We zijn het gewend om te werken op drukke plekken met veel bestellingen, dus dat snelle bereiden hebben we in de vingers.”

Gelijk 80 eters

De drive-in is vooralsnog geopend van donderdag tot en met zondag van 16.00 tot 20.00 uur. Bij grote drukte wil Mr. Long die tijden nog wat verder verruimen. Tijdens de eerste avond kwamen donderdag gelijk zo'n tachtig mensen langs. 

Vader en zoon Long en Kien Nguyen bij het bedrijf in Oss.
Volledig scherm
Vader en zoon Long en Kien Nguyen bij het bedrijf in Oss. © Van Assendelft/Jeroen Appels