Volledig scherm
Een van de vijf verstopte picknickmandjes van Museum Jan Cunen. © Museum Jan Cunen

Museum Jan Cunen laat publiek speuren naar picknickmandjes in centrum Oss

OSS - De link met de gouden toegangskaarten van Willy Wonka is snel gelegd, zij het dat Museum Jan Cunen in tegenstelling tot de geheimzinnige chocoladefabriek het hele jaar door toegankelijk is. Het museum heeft donderdag in het centrum van Oss vijf ‘golden tickets’ verstopt in kleine picknickmandjes. Wie zo'n mandje  inlevert bij Café Cunen krijgt er een gevulde picknickmand voor terug. 

,,Vanmorgen heeft zich al direct iemand met een mandje gemeld", verklaart evenementencoördinator Pascale Zegers van Museum Jan Cunen. Inmiddels heeft het museum de actie ook op sociale media gedeeld. ,,Allicht gaat het vanmiddag goed los", hoopt Zegers. ,,Mensen moeten wel echt zoeken. Het is niet zo dat de mandjes in het zicht staan en zo kunnen worden meegenomen.” 

De actie is ter promotie van Café Cunen, dat twee jaar geleden zijn deuren opende aan het stadspark. ,,Het is nog redelijk onbekend dat je hier ook zonder het museum te bezoeken een kop koffie kunt drinken. Of je schaft hier een complete picknickmand aan. We hebben een prachtig park voor de deur.” Bijkomend voordeel van de actie is dat het wat extra reuring in het Osse centrum brengt. Zegers: ,,We proberen als museum steeds de verbinding met onze omgeving te leggen.”