Volledig scherm
PREMIUM
Drukte bij de opening van het Huis van Damascus, een klein jaar geleden. Bij opvolger Huis van Asmara moet het net zo storm lopen. © BD / Peter van Huijkelom

Na Huis van Damascus volgt Huis van Asmara: nieuwe pop-up in hartje Oss

OSS - Het centrum van Oss krijgt volgende maand opnieuw een restaurant dat wordt gerund door statushouders. Dit keer is dat het Huis van Asmara, bestierd door Eritrese Ossenaren. De pop-up is de opvolger van het razend populaire Huis van Damascus. 

Het restaurant is straks te vinden bij 't Hof aan de Houtstraat in hartje Oss. Op donderdag 7 februari opent de zaak voor het eerst haar deuren. Daarna is het Huis van Asmara, genoemd naar de hoofdstad van Eritrea, in principe drie weekenden lang geopend van donderdag tot en met zondag. Steeds is er plaats voor dertig gasten. 

  1. Stint keert niet meer terug in Osse straatbeeld
    PREMIUM

    Stint keert niet meer terug in Osse straat­beeld

    OSS - Dat er in Oss nog ooit een Stint de weg op zal gaan, is zeer onwaarschijnlijk. De grootste kinderopvangorganisatie AVEM - met 36 vestigingen in de gemeente Oss - doet de elektrische bolderkar voorgoed in de ban. ,,De Stint is na het ongeval vorig jaar zo onlosmakelijk verbonden aan zoveel persoonlijk leed in Oss, dat wij vinden dat het hier niet meer in het straatbeeld past‘’, stelt interim-directeur Sabine Jansen van AVEM.