Volledig scherm
PREMIUM
Karsu plays Atlantic Records 2018 © Alphons Nieuwenhuis

Nederlands-Turks multitalent Karsu op de bühne in Lievekamp Oss

Woe 4 apr:  Karsu straalt vrijdag in theater De Lievekamp. In haar huidige theatertour brengt ze een ode aan Ahmet Ertegün, oprichter van het Amerikaanse Atlantic Records.

Tijdens een optreden voor de Turkse ambassade in Washington leerde pianiste en zangeres Karsu Dönmez (27) het verhaal van Ahmet Ertegün kennen. ,,Het is een heel mooi verhaal. Ahmet was een Turkse ambassadeurszoon en was verliefd op jazz. Hij richtte platenlabel Atlantic Records op en zette zich in voor de strijd tegen apartheid.” Hij schoof artiesten naar voren als Aretha Franklin en Ray Charles, maar ook The Bee Gees, Led Zeppelin en The Rolling Stones vallen onder Atlantic Records. ,,Bijna niemand kent dit verhaal. Daar moeten we een voorstelling van maken, dachten we dus.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”