Volledig scherm
Cultuurpodium de Groene Engel in de Kruisstraat in Oss. © Paul Driessen

Niet één maar vier nieuwe horecabazen voor Groene Engel in Oss

OSS - Niet één, maar vier medewerkers van de Groene Engel in Oss nemen de taken over van horecabaas Martijn van der Pas. Hij vertrok in juli al na een halfjaar bij het cultuurpodium, waar hij zijn draai niet kon vinden. De drukte én de druk van buitenaf speelden daarin een rol. Door de verantwoordelijkheid voortaan bij vier mensen neer te leggen, hoopt de Engel de horeca naar een hoger plan te tillen. 

De Groene Engel heeft sinds januari de horeca in het pand in handen. Na de nodige opstartproblemen gloren betere tijden. Het is de Engel bijvoorbeeld gelukt om een kok te vinden. Hij gaat vanaf september aan de slag en heeft halverwege die maand een kleine kaart gereed. Ook komt er schot in de wens om élke zondag iets cultureels te bieden in de Engel. Vanaf september zijn er shows van bands en keren ook politiek café Zout en concertreeks Mardi Grass terug op vaste zondagen in de maand. 

Ondertussen probeert de Engel vergunning te krijgen om het rijksmonument aan de Kruisstraat te verbouwen. De oude brasserie verandert in een eetcafé dat de rol overneemt van het huidige café, dat meer verlengstuk wordt van de podiumzaal. In het huidige café zijn dan optredens van bands, lezingen in samenwerking met de bibliotheek, kwissen, proeverijen en met feesten en partijen voor particulieren.

Van der Pas hield het een halfjaar vol als horecabaas van de Groene Engel. De oud-eigenaar van café Tijn is tegenwoordig als zzp'er aan de slag en speelt een rol bij de horeca in het nieuwe clubgebouw van hockeyvereniging MHC in Oss.