Volledig scherm
PREMIUM
Uiteindelijk is ook de Monsterstraat een beetje opgeknapt met o.a. wat groen links en rechts, maar ook met 'drinkbakken' zoals voor het oude pand in het midden. © BD / Peter van Huijkelom

Nieuwe Monsterstraat met veel historie: eerste coffeeshop, dansschool en géén H&M

ColumnDo 12 apr: Ooit was het een echt monster, die Monsterstraat. Ja, het is een van de oudste straatjes van Oss en heeft dus veel historie. Maar daar was het tot vorig jaar ook wel een beetje mee gezegd. Het is de straat waar vroeger paarden gemonsterd werden voor de paardenmarkt op de Heuvel. Tot 1870 was de naam dan ook het ‘Paardenstraatje’.

Coffeeshop 

Daarna was het de straat van koekfabriek ‘De Ster’ (1913) en drukkerij Brabantia (1928-1933). Het was ook de straat waar de tweede coffeeshop van de gemeente Oss opende (1991).  Oss had al de Oase in de Oude Molenstraat. In 1994 kwam daar pas de Jungle bij. Begin deze eeuw werd de coffeeshop in de Monsterstraat gesloten.En tja, nu moeten we het (even?) helemaal zonder stellen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”