Volledig scherm
PREMIUM
Uiteindelijk is ook de Monsterstraat een beetje opgeknapt met o.a. wat groen links en rechts, maar ook met 'drinkbakken' zoals voor het oude pand in het midden. © BD / Peter van Huijkelom

Nieuwe Monsterstraat met veel historie: eerste coffeeshop, dansschool en géén H&M

ColumnDo 12 apr: Ooit was het een echt monster, die Monsterstraat. Ja, het is een van de oudste straatjes van Oss en heeft dus veel historie. Maar daar was het tot vorig jaar ook wel een beetje mee gezegd. Het is de straat waar vroeger paarden gemonsterd werden voor de paardenmarkt op de Heuvel. Tot 1870 was de naam dan ook het ‘Paardenstraatje’.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.