Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de 35 voorgaande edities van het evenement in hartje Oss. © Peter van Huijkelom

Nieuwe opzet Klûnen verdeelt horeca Oss, stichting voelt zich gepasseerd

OSS - Het moest zorgen voor meer bezoekers en meer reuring. Maar voorlopig leidt het vervangen van de organisatie van het Osse Klûnen vooral tot verdeeldheid. De stichting die vijftien jaar lang verantwoordelijk was voor het evenement voelt zich buitenspel gezet. Uit solidariteit met de oude organisatie klûnen zeker vijf kroegen op 10 februari niet mee.

Tijdens Klûnen, een kroegentocht aan het begin van het carnavalsseizoen, doen duizenden bezoekers een aantal cafés in hartje Oss aan. Vijftien jaar lang vormden leden van cv ’t Ken Net een onafhankelijke stichting die verantwoordelijk was voor het evenement. Tot hun eigen verbazing werden zij eind 2018 aan de kant geschoven. Een groep horecaondernemers neemt de organisatie op zich en wil het feest nieuw leven inblazen.

  1. Stint keert niet meer terug in Osse straatbeeld
    PREMIUM

    Stint keert niet meer terug in Osse straat­beeld

    OSS - Dat er in Oss nog ooit een Stint de weg op zal gaan, is zeer onwaarschijnlijk. De grootste kinderopvangorganisatie AVEM - met 36 vestigingen in de gemeente Oss - doet de elektrische bolderkar voorgoed in de ban. ,,De Stint is na het ongeval vorig jaar zo onlosmakelijk verbonden aan zoveel persoonlijk leed in Oss, dat wij vinden dat het hier niet meer in het straatbeeld past‘’, stelt interim-directeur Sabine Jansen van AVEM.