Volledig scherm
Athiste Mahal gaat niet meer open na overlijden van chefkok. © Paul Driessen

Nieuwkomer strijkt neer in pand Athiste Mahal: Indiase keuken blijft behouden voor Oss

OSS - Oss blijft niet lang verstoken van curry, tandoori, thali en andere Indiase gerechten. Amper drie maanden nadat Athiste Mahal de deuren sloot door het overlijden van de kok, is er een nieuwe huurder voor het pand aan de Kruisstraat in Oss. Jaswant Singh begin hier restaurant Sunrise Jami Taj Mahal, waar ook Indiase gerechten op de kaart staan. Hij wil in oktober open.

De familie Singh runt al twee restaurants in Breda en Oosterhout, beide onder de naam Murphy's Grill. In Oss kiezen zij voor een andere keuken, weet verhuurder Ton Kemkens. Hij vertelt dat er in het pand een paar kleine aanpassingen nodig zijn en dat er de nieuwe naam op de gevel komt. ,,Ze zijn nu met de vergunning bezig."

Kemkens is blij met de nieuwe exploitant en treurt nog altijd om de manier waarop het is afgelopen met restaurant Athiste Mahal. Kok en eigenaar Nathan Pathmanathan (55) kreeg tijdens zijn werk in de keuken een hartaanval die hij niet overleefde. Zijn schoonzus Rani Rajagopal zag geen kans om de zaak zonder Nathan door te zetten en stopte met Athiste Mahal. ,,Het waren allebei zo'n ontzettend lieve mensen", zegt Kemkens. Dat hij niet de enige was die dat vindt, bleek wel uit de stroom aan steunbetuigingen die Rani kreeg na het overlijden van haar zwager. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”