Volledig scherm
De film ‘De Bende van Oss’. © rechtenvrij voor agenda

Nu ook plannen voor opera ‘De Bende van Oss’

OSS - ‘De Bende van Oss’ blijft tot de verbeelding spreken in de artistieke wereld. Na de film uit 2011 komt er nu een ‘rauwe opera’, geïnitieerd door de nieuwe lokale Stichting Theaterstof. ‘Rauw met vleugen romantiek, oprecht en eerlijk’, met die woorden prijzen de initiatiefnemers het nieuwe project aan.

Voor deze productie zal een cast samengesteld worden van bij voorkeur mensen die het authentieke plat Oss beheersen. Maar degenen die het ‘Ossisch’ niet machtig zijn, hoeven niet te wanhopen; een heuse boventiteling - in de opera niet vreemd - zal meelopen. Het script wordt vervaardigd door Peter van Aar, de muziek zal van de hand zijn van componist Tom Löwenthal en historicus Drs. Leo Hoeks zal de dramaturgie bewaken. Laatstgenoemde schreef eerder met Gerard Rooijakkers het boek ‘De Bende van Oss - historische achtergronden bij de film’.

Theaterstof denkt nog een dik jaar nodig te hebben om tot de productie te komen. Een locatie is nog niet bekend, maar de stichting denkt aan een plek  zoals het Unox/Zwanenberg-terrein. De plaats zelf moet een belangrijk onderdeel gaan uitmaken van het verhaal.